miercuri, 29 iunie 2011

Colegiul National Mihai Viteazul

Am citit azi un articol care prezenta un top al liceelor in functie de cea mai mare medie de admitere a ultimului elev admis. Colegiul National (fost Liceul) Mihai Viteazul din Bucuresti este pe locul 4 pe tara si pe locul 3 pe Bucuresti in acest top. Daca s-ar fi tinut cont in ecuatie si de faptul ca Mishu (pour les connaisseurs) are cu vreo 4-5 clase mai mult intr-o generatie decat celelalte licee, probabil ca LMV ar fi fost primul in top. Dar nu despre asta vroiam sa vorbesc, asta era doar sa ma laud cu liceul pe care l-am terminat :) ...

Ce vroiam sa zic e ca citind articolul mi-a venit ideea ca liceul Mihai Viteazu ar trebui sa-si revizuiasca modul de organizare a claselor. Astfel, denumirea banala a claselor cu literele abecedarului (A, B, C, D etc.) ar trebui inlocuita cu nume de generali si alti conducatori de trupe din armata lui Mihai Viteazul. Clasele de mate-fizica (predominante si cele care sunt responsabile in principal de cresterea faimei liceului prin numarul de olimpici nationali si internationali pe care-i produc an de an) ar trebui sa poarte numele celor mai de seama generali ai lui Mihai Viteazul: Clasa Preda Buzescu, Clasa Stroe Buzescu, Clasa Baba Novac etc. urmate de anul in care "recrutii" respectivelor clase au fost admisi in prestigioasa institutie de invatamant (Ex: in anul de gratie 2011, in LMV ar exista clasele Preda Buzescu 2008, Preda Buzescu 2009, Preda Buzescu 2010 si Preda Buzescu 2011). La competitiile desfasurate in cadrul liceului (fotbal, baschet, volei, pantomima, eseu literar, planking, counter-strike, skandenberg etc.), cele 4 generatii de Preda Buzescu ar forma o echipa si astfel s-ar forma o coeziune mult mai puternica intre generatii iar liceenii s-ar dezvolta mult mai armonios.

La fel de misto ar fi si pentru Liceul Traian...

7 comentarii:

Archaeopteryx spunea...

Ar fi şi clasa calului lui Mihai ?

Monty Python spunea...

Credeam ca intrebi si tu de Doamna Stanca...

Tess spunea...

Gasesc acesta idee foarte inspirata; mi-ar fi placut ca clasa noastra sa se fi numit dupa vreunul dintre matematicienii ceia de aveau portretele pe perete, sau forma latinizata a ceea ce zisesi tu, sau dupa vreun cronicar ceva.

Monty Python spunea...

E cam aiurea, toti ceilalti sa fie patronati de caftangii si numai clasa ta sa fie patronata de un matematician... cred ca ar trebui sa te multumesti cel mult cu numele preotului care-i conducea pe osteni pe ultimul drum cu rugaciuni, si pe care Mihai Viteazul il striga in filmul cu acelasi nume: "Popo!" :)

Tess spunea...

"popa/popo" nu este un nume prea inspirat pt o clasa de filologie, sa stii!

Archaeopteryx spunea...

Să faceţi şi secţia maghiară Andrei Bathory.

emilescu spunea...

Poate ca ar trebui sa faca si o clasa pentru minoritati, care sa se cheme Doamna Stancuta!