sâmbătă, 13 august 2011

Banda Offtopic in actiune

Pe 24 septembrie va fi inca o editie "Let's do it Romania!". Am fost anul trecut si a fost placut; epuizant, dar placut. Extraordinar sentiment sa ajungi acasa rup de oboseala, cu mainile zgariate si febra musculara, dupa o zi intreaga de munca fizica, fara stat pe scaun si ochii in calculator.

Ideea este: pt editia din acest an, ne facem si noi echipa? :)

Echipa Let's do it Romania a inceput cartarea nationala

12 comentarii:

emilescu spunea...

Ce m-am speriat: initial citisem ca "Echipa Let's do it Romania a inceput ...castrarea nationala"! :))

Tess spunea...

Las' ca si io am avut probleme in a citi cum trebuie titlul postarii anterioare :D

Monty Python spunea...

Deci asa, domnisoara, anul trecut cand ma dadeam de ceasul mortii pe forum sa ne facem si noi echipa (ca valoare oricum aveam) ai tacut chitic :)...

emilescu spunea...

@Tess - credeai ca Archie vorbeste despre ...lenjerie?! N-o spala el in public bre, mai ales daca era murdara! :))

gonen spunea...

Pe mine sa nu contati, ca nu-s de acord cu aceasta actiune.
"Let's do it, Romania" tine doar o zi... Iesim, socializam, ne pozam, silabisim cuvantul "vo-lun-ta-ri-at" si avem impresia ca am salvat Romania!
Singurul lucru bun pe care il poti face e sa pastrezi curatenia in jurul tau, 12 luni pe an... nu o zi!

Acest gen de actiuni nu pot salva Romania de gunoaie.Ci doar masuri pe termen lung, ca educatia in scoli, reciclarea selctiva, amenzi drastice, interzicerea peturilor si a pungilor, sau un cost mai mare pentru ele si returnarea lor pentru recuperarea banilor.

Tess spunea...

n-am stiut, bre Monty! ne organizam anu' asta daca e! :)

@Emil: nu stiu ce sa mai cred, bre! mi-am scris pe un post-it cum ca "ochiul te minte si urechea te inseala" si il tot privesc si recitesc cu voce tare, sa ma conving :p

Tess spunea...

@Gonen:
hahaha! pana nu sunt eradicati toti cei care arunca gunoaie jos, si inlocuiti cu o generatie educata din copilarie intru curatenie, ceea ce zici tu acolo mi se pare idealist!

consider ca pe 24 fac o concesie si sunt de acord sa strang dupa altii; macar o bucatica dintr-un oras sa fie asa cum o vreau EU - curata, adica! :)

in fine ar mai fi de zis; partea frumoasa este ca se gasesc argumente si pro si contra la fel de acceptabile.

gonen spunea...

Tess, aproape 7 ani am participat de tot felul de actiuni de voluntariat, de la curatenie prin strazi/parcuri pana la zidarie pentru casele din Moldova. Asta pana acum vreo 2 ani, cand mi s-a taiat. Enorm de multi romani asteapta astfel de zile in care vine cineva si curata dupa ei, muncesc in locul lor, etc...
Nu o sa mai fac actiuni de voluntariat, pana cand nu o sa vad ca se iau ai masuri pe termen lung, precum cele de care scriam in comentariul anterior.

Tess spunea...

pfff... 7 ani in care nu s-a schimbat nimic.

cred ca nu este nimeni dispus sa aplice sugestiile tale - chiar daca sunt normale si de bun simt; si chiar daca, crezi ca va tine?

romanii prefera sa plateasca amenda decat sa faca lucrurile cum trebuie, iar daca nu este vorba de vreo suma colosala pe care s-o primeasca in schimbul peturilor nu cred ca se baga nimeni. d-asta zic ca respectivii trebuie distrusi sau modificati genetic.

adica... c'mon! am fost pe noul stadion -- deja coji de seminte si pahare aruncate pe jos;
in weekend a fost la mine in parc un targ de Marii, azi cd am fost la alergat, in lac pluteau ambalaje si sticle goale, si scuza ca nu sunt cosuri de gunoi chiar nu tine!

e clar ca e pierdere de vreme sa astept schimbari de la altii.

gonen spunea...

Eu cred ca astfel de masuri vor imbunatatii situatia.
In 2009 am fost cu niste angajati de la Ministerul de Interne la un curs de securitatea informatica. In cele 2 saptamani cat s-a stat acolo, unul dintre ei, isi tinea gunoiul pana la primul punct unde putea sa-l arunce. Cum am ajuns in Romania, cum a inceput sa arunce pe strada si cand l-am intrebat de ce in Belgia se purta astfel, raspunsul lui a fost ca asta e respectul lui pentru ceilalti romani.

Tess spunea...

mda; trist... inteleg punctul de vedere :)

Archaeopteryx spunea...

Cei care aruncă gunoiul în stradă ar trebui umiliţi în public, în stil medieval.