sâmbătă, 9 iulie 2011

Despre ceai

Eu unul sunt dintre cei care sunt foarte incurcati atunci cand trebuie sa aleaga un ceai dintr-un meniu cu cel putin o suta de ceaiuri. In general aleg un expresso dublu si o apa atunci cand sunt cu masina si o bere atunci cand nu-s cu masina.

Dupa parerea mea, in functie de cum se descurca in fata unui meniu cu peste o suta de ceaiuri, lumea se poate usor imparti in 6 mari categorii:
1. Cei care nu au nevoie sa citesca meniul pentru a alege un ceai. Si nu pentru ca ar bea acelasi ceai mereu, pur si simplu stiu ce le trebuie.
2. Cei care stiu ce tip de ceai trebuie sa aleaga (verde, digestiv, bla bla). Cei din aceasta categorie deschid meniul, rasfoiesc pana la tipul de ceai dorit, aleg un ceai de acolo. Alegerea ceaiului dureaza mai putin de 1 minut, incluzand flirtul cu chelnerita.
3. Categoria 1) wannabe. E vorba de cei ce comanda un ceai in mod aleatoroiu doar sa para ca ei fac parte din categoria 1.
4. Cei care nu beau ceai decat cand sunt bolnavi.
5. EU !

PS: mai e la moda sa inchei cu pam pam  ?

5 comentarii:

Tess spunea...

un meniu cu cel putin o suta de ceaiuri mi se pare o grozavie! intr-o astfel de situatie, la prima citire n-as sti ce sa aleg, dupa care, cred ca mi-as dori sa aleg prea multe :D

Luminitz spunea...

Si in categoria nr 6 cine intra? Probabil cei ce aleg ceaiul dupa denumire, ca si cum ar alege un cocktail. :))

emilescu spunea...

Luminitz, in categoria nr. 6 intra curiosii (nu neaparat asa, ca tine!), desigur...
Adica cei care nu sunt interesati de ceai, dar intra sa constate ceva, sa consume la o "parola", sa strecoare o duma/ gluma! :))

@Tess
Si ai comanda si o narghilea la ceaiul ala, nu? :))

dan spunea...

@Tess: exista o ceainarie pe nume La Vlaicu si e un loc nasol unde nu poti sa comanzi altceva decat ceai. Nu au bere sau cafea. Ori bei ceai ori nu bei nimic !

Tess spunea...

Asa ceva suna cosmaresc; trebuie incercat! :)