marți, 11 octombrie 2011

Creierisme

Se zice că omul poate supravieţui cu doar una din cele două emisfere cerebrale, care e în stare să preia funcţiile celeilalte.

Să zicem că luăm un individ uman şi, cu o drujbă (=husqvarnă, fierăstrău mecanic) foarte performantă îi tăiem creierul în două părţi independente, care se pot descurca amândouă pe cont propriu, ceva gen diviziunea celulară.

Se pune întrebarea care din cele două părţi poate fi considerată legal omul iniţial? Dacă este căsătorit, care jumătate de creier rămâne căsătorită cu nevasta? Care din ele e proprietarul apartamentului, al diplomei de facultate? etc.
Sau nici una?

Presimt că măcar una din cele două părţi va fi teribil de ghinionistă şi o va considera pe cealaltă drept cauză a nefericirii.

2 comentarii:

Tess spunea...

:))) ce tare!
noroc ca cele doua emisfere indeplinesc functii diferite; probabil va fi ceva 'la mica intelegere' din priviri.

Archaeopteryx spunea...

Hm... eu cred ca va fi conflict. Cand sunt in conflict emisferele astea, apare un conflict interior, ca spre ex. cel dintre intuitie si logica.
Cand o sa se vada scapate una de cealalta, probabil ca se vor scuipa reciproc in ochiul ramas; una din ele cu o precizie matematica, cealalta cu o eleganta artistica.